Održavanje

Svakodnevno održavanje

Oreolan® se lako održava. Kao i sve druge radne površine, zahteva uobičajeno čišćenje. Ostaci hrane i pića se lako otklanjaju obični sredstvima za čišćenje, u kombinaciji sa Scotch Brite sunđerom. Samo isprati i obrisati sa običnom krpom.

Da li se Oreolan® može koristiti kao podloga na kojoj se seče hrana?

Oreolan® nije predviđen kao površina na kojoj se seče hrana. Nož će se istupiti, a površina izgrebati. U tu svrhu koristiti uobičajene daske za sečenje od drveta, plastike ili Oreolan®-a.

Da li se vruće posuđe sme spustiti na Oreolan®?

NE! Razlog je što šerpe sa dvostrukim dnom (npr. Zepter ili AMC), u momentu uklanjanja sa grejne ploče, imaju temperaturu preko 400°C, a tako vrući predmeti se ne mogu direktno staviti ni na jednu standardnu radnu površinu koja se danas koristi u svetu, bez rizika od oštećenja. Isto tako, ne koristiti površine od Oreolan®-a kao podlogu – dasku za peglanje. Uvek koristiti podmetač ispod vručih posuda!

Da li će vremenom boja ostati ista?

Da. Oreolan® ima izuzetnu postojanost boja i tokom godina one ostaju potpune iste kao i u vreme kada su proizvedene.

Da li se Oreolan®može reparirati nakon oštećenja?

Oreolan® je homogen, trajan, čvrst i otporan materijal. Oštećenja koja se javljaju kod laminata, mermera i granita su nepopravljiva. Kod Oreolan®-a se sva oštećenja repariraju- Nakon popravke, Oreolan® ima izgled i kvalitet kao i u trenutku ugradnje. Popravke vrši serviser.

Šta sa mrljama ili oštećenjima od cigareta?

U slučaju većih mrlja, kao i nagorelosti od cigareta, uz Scotch Brite može se koristiti brusni papir fine granulacija (220° ili više). Naravno, delovi koji su dosta nagoreli, ne mogu se samo obrusiti, jer takvo oštećenje može otkloniti samo serviser.

Šta sa oštećenjima od noža i drugim ogrebotinama na Oreolan®-u?

Ukoliko se, ipak, dogodi da se oštrim predmetom ošteti površina, ogrebotine se otklanjaju, na ranije opisan način, brusnim papirom granulacije 180°, 220° i više. Nakon toga, sa Scotch Brite sunđerom ili krpom, kružnim pokretima, istrljati obrušeno mesto, dok se ne dobije izgled kao statak površine.

Oreolan® ili higijena?

Oreolan® je, po svojim karakteristikama, najkvalitetniji materijal za radne površine u higijenskom aspektu. Laboratorijski testovi su dokazali da njegova neporozna struktura ne podržava nikakav razvoj bakterija i gljiva. Zbog ovakvog kvaliteta u domenu higijene i upotrebom u zdravstvenim ustanovama i proizvodnji hrane širom sveta, možete biti sigurni da ste napravili pravi izbor.

Šta još treba znati da Oreolan® uvek izgleda “KAO NOV”?

Čak i Oreolan® može biti oštećen pri dužem izlaganju određenim hemijskim sredstvima, kao što su: aceton, razređivač, rastvarači, agresivna sredstva za čišćenje. Ove materije ne mogu oštetiti Oreolan® ako se ne dopusti njihovo dugotrajno dejstvo na Oreolan®. Ukloniti ih odmah i vlažnom krpom obrisati “isprljano” mesto!